Kosttillskott

Vi bygger på tillit

Vi använder själva de produkter vi säljer. Vår inställning är att bara sälja sådant vi själva har använt eller tänker testa. Vi använder några få och väl valda tillverkare och arbetar långsiktigt för att skapa goda relationer till både kunder och leverantörer. Vi vill att du ska veta att du får goda kvalitetsprodukter när du handlar på Bada Hälsocenter och Hälsobutik.

Kosttillskott från Inka Natura i Peru

Vi har många bra produkter från arbetskooperativet Inka Natura i Peru. De tillverkar kosttillskott av traditionella växter som urbefolkningen har använt i hundratals, ibland tusentals, år.

Du hittar dessa i vår nätbutik Bada Hälsobutik.

Våra egna produkter

Bada Hälsocenter har även produkter under eget namn.

  • Kolloidalt silver
  • MSM
  • Deodorant utan aluminium

Kolloidalt silver

I vår egen anläggning tillverkar vi kolloidalt silver som vi garanterar håller en styrka på minst 10 ppm. Kolloidalt silver har använts länge och gör så fortfarande, även inom svensk sjukvård sägs det. Silver i denna form är giftigt för virus, bakterier och svamp.

Många säger och skriver “kollodialt silver”, men ordet kommer från att silvret är finfördelat i “kolloider”.

Vi använder själva kolloidalt silver. Några droppar i en vattenflaska håller vattnet fräscht och gott länge, även i plastflaskor där vatten börjar smaka ståndet efter några timmar. Vi använder det också för att tvätta sår.

MSM

Står för metyl-sulfonyl-metan en ganska stabil förening med svavel. Svavel finns i alla våra muskler, en av de essentiella aminosyrorna – metionin – innehåller också svavel. Proteiner och enzymer består ofta av långa molekylkedjor som innehåller “svavelbryggor”. Svavel sitter utspritt längs kedjan på vissa bestämda platser och fäster vid varandra vilket ger specifika utseenden och egenskaper hos molekylkedjorna. Det är dessa strukturer som fungerar som “säten” för ämnen i kroppen som transporterar och omvandlar näring till energi och restprodukter.

MSM sägs hjälpa mot en mängd olika tillstånd, men för artros och vissa allergiska besvär har man kunnat mäta effekter.

 

Vår egen deodorant

Den innehåller bara naturliga ämnen som normalt inte är allergiframkallande. Den inn

ehåller inte aluminium som de flesta produkter från kosmetikindustrin gör. Aluminiumföreningar torkar ut och kan vara irriterande på huden. Har du sådana problem – testa vår deodorant!

Flaskan är stor och innehåller mycket mer än i vanliga deo-flaskor.

Ingredienserna är vatten, citrus, farnesol, eterisk olja från koriander, timjan, rosmarin, amica, southern wood, sandelträd. Den luktar fräscht och gott.

Läs mer i Bada Hälsobutik.

Holistics produkter

Vi säljer även produkter från Holistic. Du kan köpa dem direkt av oss i butiken eller genom att beställa genom vår butik hos dem Vitamera Badacenter.

Kosttillskott och detox spa från Kina

Vi har fått nya kontakter med mycket intressanta produkter från Kina. Det här är en gammal kultur som fortfarande efter 5 000 år använder samma beprövade metoder för att hålla människor friska. Kinesiska läkare lär inte ha fått betalt om patienterna var sjuka, men så länge de var friska betalades läkaren för sina insatser.

I Kina finns en enorm mångtusenårig läkekultur som ännu inte har påverkats särskilt mycket av västerlandets kommersiella farmaceutiska industri. Den bygger på samverkan med människokroppen och det naturliga. Det är bl a härifrån vi fått begrepp som I Ching, Feng Shui och Yin-Yang-symbolen. Kinesisk medicin i sin yttersta form är främmande med oss, men om man studerar t ex Hildegard von Bingen och läkekunniga i gamla tiders Europa ser man att en del förhållningssätt går igen. En del av den kunskapen innebär att man inte bara tillför saker, utan att man tar bort. Idag sker det på ett modernt sätt med elektronisk utrustning – Ionic Cleanse Detox Spa. Läs mer om dem i Bada Hälsobutik.

Kinesisk traditionell medicin (TCM) har många olika bra kosttillskott som vi just nu håller på att testa. Det finns en sådan otrolig mängd så vi har bara koncentrerat oss på de typer som enligt EU-lagstiftningen faller inom ramen för vad som är kosttillskott. Nya regler sedan våren 2011 innebär stora restriktioner mot de delar av kinesiskt medicin som klassas som läkemedel hos oss. Vi köper våra produkter från Macau, den stad som förutom Hong Kong styrdes av väst fram till 1999 och på många sätt är modernare och mer vana vid att göra affärer med väst än vad den kinesiska republiken är. Macau styrdes av Portugal i 442 år och är idag ett kinesiskt “specialområde” som till stora delar får sköta sig själva.

Läs mer om kinesiska kosttillskott i Bada Hälsobutik.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/e/d/ed24add0-1e59-45d1-a7b0-9e188a701395/badacenter.com/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera